Marinovaný steak ze žraloka

84
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 žraločí steaky
olivový olej na smažení
100 ml bílého vína
hladká mouka
1 vejce
sůl
Marináda:
nadrobno nasekaná zelená petrželka
1 najemno nakrájená cibule
nadrobno nasekaný tymián
2 podrcené bobkové listy
100 ml olivového oleje
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí. Rybí maso omyjeme, osušíme a naložíme přes noc do marinády.


    Zobrazit celý recept

  2. Z vína, vejce, mouky a soli připravíme těstíčko, do nějž namočíme marinované steaky a usmažíme je na vyšší vrstvě olivového oleje.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – recept je od pana Milana Paličky (Mánek).