Vojtův mish-mash: kuskus, Quinoa, Shmaky

65
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

50 g vařené Quinoa (ta je bezlepková)
50 g vařeného kuskusu
1 bal šmakouna (vaječný sýr, vysoký podíl bílkovin, náhrada masa)
4 PL bílého jogurtu
trocha mléka
kari
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Quinoa uvaříme ve vodě (dle návodu na obalu, cca 20-25 minut), já trošku osolím a přidám kousíček bio zeleninového bujónu. Vařím vždy větší množství na více jídel, toto velmi zkrátí dobu přípravy.

  2. Zvlášť si uděláme kuskus: množství kuskusu zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 (kuskus:voda). Přidám trošku Gyros koření, dále nesolíme, protože v toto koření již obsahuje sůl.

  3. Rozpálíme trochu olivového oleje, na kterém orestujeme na kostičky nakrájeného Šmakouna. Po krátkém orestování (ohřátí) poprášíme kari kořením. Po chviličce přidáme jogurt a případně mléko na zředění.

  4. Dochutíme dle libosti, já trošku solím. Na talíři si smícháme kuskus a Quinoa a přelijeme omáčkou. PS:pokud píši, že solíme, vždy jen malinkatá špetička!

Poznámka od kuchařky

Jídlo je tak pro 1 velkou osobu nebo pro dvě menší, vždy záleží co člověk sní a jaké má cíle (shodit, přibrat).

Energetické hodnoty pokrmu:

1518kJ – na celý pokrm

Bílkoviny -30,7g

Tuky – 2,5g

Sacharidy -51,4g

_____

Pokud si chceme dopřát více, můžeme kari nahradit sýrem Niva. 20g tohoto sýra nám změní výživové hodnoty na 1798kJ

Bílkoviny -34,7g

Tuky – 8,1g

Sacharidy -51,6g