
- reklama -
Suroviny
- 2,5 kg kančích žebírek
- Na marinádu:
- 125 g másla (rozpuštěného)
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce olivového oleje
- rozmarýn (nasekaný)
- koření na divočinu
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
-Všechny suroviny na marinádu smícháme.
-
Naporcovaná žebírka necháme v marinádě přes noc uležet.
-
Pečeme v troubě na 190 stupňů, občas podle potřeby podlijeme. Pekla jsem 2 hodiny, ale jak je vidět na fotce, stačilo by asi i méně.
Poznámka od kuchařky
Divočinu jsem dělala poprvé a moc jsme si pochutnali. Maso na mě působilo dost tmavě až spáleně, ale nebylo…naopak, bylo krásně křehké a šťavnaté 🙂
Kuchařka: Lidunka