Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

271
- reklama -

Suroviny

2,5 kg kančích žebírek
Na marinádu:
125 g másla (rozpuštěného)
4 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
rozmarýn (nasekaný)
koření na divočinu
5 stroužků česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. -Všechny suroviny na marinádu smícháme.

  2. Naporcovaná žebírka necháme v marinádě přes noc uležet.

  3. Pečeme v troubě na 190 stupňů, občas podle potřeby podlijeme. Pekla jsem 2 hodiny, ale jak je vidět na fotce, stačilo by asi i méně.

Poznámka od kuchařky

Divočinu jsem dělala poprvé a moc jsme si pochutnali. Maso na mě působilo dost tmavě až spáleně, ale nebylo…naopak, bylo krásně křehké a šťavnaté 🙂