Chřest na másle a jablečném cideru se sušenou šunkou

121
- reklama -

Suroviny
2 porce

svazek pevného bílého chřestu
cca 1/4 kostky másla
1 dcl jablečného cideru
balíček sušené šunky (např. Schwarzwaldské)
sůl
pepř (ideálně čerstvě mletý)

Postup přípravy receptu

  1. Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev.

  2. Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest. Zvolna osmažíme ze všech stran dozlatova, podlijeme ciderem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  3. Pokud se cider vyvaří a chřest ještě není měkký, doplníme tekutinu opět ciderem nebo vodou.

  4. Servírujeme pokladené sušenou šunkou a přelité trochou omáčky.

Poznámka od kuchařky

Přílohu zvolte dle libosti, my se na ni vybodli, neb to bylo vynikající samo o sobě. Dobrou chuť 🙂

(Fotku bohužel nemám, ale možná ji dodám, pokud v pátek ještě bude na trzích chřest.)