
- reklama -
Suroviny
2 porce
- svazek pevného bílého chřestu
- cca 1/4 kostky másla
- 1 dcl jablečného cideru
- balíček sušené šunky (např. Schwarzwaldské)
- sůl
- pepř (ideálně čerstvě mletý)
Postup přípravy receptu
-
Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev.
-
Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest. Zvolna osmažíme ze všech stran dozlatova, podlijeme ciderem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
Pokud se cider vyvaří a chřest ještě není měkký, doplníme tekutinu opět ciderem nebo vodou.
-
Servírujeme pokladené sušenou šunkou a přelité trochou omáčky.
Poznámka od kuchařky
Přílohu zvolte dle libosti, my se na ni vybodli, neb to bylo vynikající samo o sobě. Dobrou chuť 🙂
(Fotku bohužel nemám, ale možná ji dodám, pokud v pátek ještě bude na trzích chřest.)
Kuchařka: Oveska