
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg vepřové plece
- bránice na zabalení masa
- sůl, pepř
- česnek, olej
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- 2 větší cibule
- 2 větší mrkve
- 2 větší petržele
- kousek celeru
- limetka
- 0,5 l smetany
- hl.mouka
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem dle chuti, zabalíme do bránice a necháme do druhého dne odležet.
-
Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nakrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý pepř, orestujeme, vložíme maso, opečeme ho a podlijeme vodou. Přidáme kousek limetky bez kůry, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě na 190 cca 1,5 hodiny, až je maso zcela měkké.
-
Vyjmeme maso, zeleninu propasírujeme (je barbarství na svíčkovou používat mixer). Zalijeme smetanou, provaříme, popřípadě zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě. Dochutíme.
Kuchař: jarda8012









