- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 5 žampionů
- 1 větší brambora
- větší kus řapíkatého celeru
- zelená cibulka
- 50 g tarhoně (lze použít tarhoňu, která nám zbyla od oběda)
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 1/2 cibule na zásmažku
- majoránka
- sůl
- pepř
- kousek masoxu
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na plátky, řapíkatý celer na kolečka, brambory na kostičky a vše dáme vařit. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor.
-
Pak přidáme uvařenou tarhoňu, majoránku a polévku zasmažíme.
-
Provaříme, odstavíme, posypeme hustě zelenou cibulkou a česnekem nasekaným nadrobno. Česnek již nevaříme, aby nestratil na síle.
Pokud nemáme tarhoňu, můžeme použít ječné kroupy.
Kuchařka: JanaDorazinova