- reklama -
Suroviny
- Na korpus:
- 3 vejce
- 80 g cukru krupice
- 1/2 vanilkového cukru
- 100 g hladké mouky
- Na náplň:
- konzerva jahod
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 500 g bílého jogurtu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 6 plátků želatiny
- marmeláda
- jahody na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme spolu s cukry na sníh. Do bílkového sněhu přimícháme žloutky, vmícháme mouku a upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě na 180°C asi 15 minut.
-
Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou a vložíme zpět do dortové formy. Jahody z konzervy rozmixujeme, přidáme cukr a odložíme si stranou množství asi 1 polévkové lžíce na ozdobení. Rozmixované jahody smícháme s jogurtem. Ušleháme šlehačku.
-
Namočíme želatinu, připravíme ji podle návodu na obale a rozpuštěnou vlijeme za stálého míchání do rozmixovaných jahod s jogurtem, nakonec vmícháme šlehačku.
-
Náplň nalijeme na korpus, pocákáme odloženou troškou mixovaných jahod a špejlí mírně promícháme. Necháme v ledničce ztuhnout.
Kuchařka: Lenika