Nepečený smetanový dort

67
- reklama -

Suroviny
8 porcí

2 zakysané smetany
2 smetany ke šlehání
1 balení velkých piškotů (zbydou)
ovoce na ozdobu
rozehřátá čokoláda
mléko (do čokolády)
8 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné misky si dáme 2 smetany ke šlehání. Rozšleháme do podoby šlehačky. Do další misky si dáme 2 zakysané smetany. Do smetany dáme 8 lžic cukru. Potom nalijeme šlehačku do zakysané smetany s cukrem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do formy naskládáme piškoty i po stranách. Zalijeme naší udělanou směsí a naskládáme další piškoty. Dáme druhou vrstvu směsi. Na druhou vrstvu nalijeme čokoládu a ozdobíme ovocem.

  3. Čokoládu (klidně velikonočního zajíce nebo může být jakákoliv) si rozdělíme napůl. Druhou půlku dáme do rendlíku a přidáme o malinko více mléka než čokolády. Čokoláda nám bude plavat a druhou polovino to zahustíme úplně.

  4. Když pořád bude plavat, tak ještě malinko čokolády přidáme. Malinko necháme rozehřát a stranou od plotny pořádně rozmícháme do posledního kousku. Pak ještě můžeme nechávat rozehřávat.

Poznámka od kuchařky

Dort můžou dělat i děti. My jsme samy děti a je nám 10 let.

Dort se má chladit 24 hodin = 1 den, ale můžeme jen 1 – 2 hodiny.

Doufám že Vám bude chutnat 🙂