Suroviny
8 porcí
- 2 zakysané smetany
- 2 smetany ke šlehání
- 1 balení velkých piškotů (zbydou)
- ovoce na ozdobu
- rozehřátá čokoláda
- mléko (do čokolády)
- 8 lžic cukru
Postup přípravy receptu
-
Do jedné misky si dáme 2 smetany ke šlehání. Rozšleháme do podoby šlehačky. Do další misky si dáme 2 zakysané smetany. Do smetany dáme 8 lžic cukru. Potom nalijeme šlehačku do zakysané smetany s cukrem.
-
Do formy naskládáme piškoty i po stranách. Zalijeme naší udělanou směsí a naskládáme další piškoty. Dáme druhou vrstvu směsi. Na druhou vrstvu nalijeme čokoládu a ozdobíme ovocem.
-
Čokoládu (klidně velikonočního zajíce nebo může být jakákoliv) si rozdělíme napůl. Druhou půlku dáme do rendlíku a přidáme o malinko více mléka než čokolády. Čokoláda nám bude plavat a druhou polovino to zahustíme úplně.
-
Když pořád bude plavat, tak ještě malinko čokolády přidáme. Malinko necháme rozehřát a stranou od plotny pořádně rozmícháme do posledního kousku. Pak ještě můžeme nechávat rozehřávat.
Poznámka od kuchařky
Dort můžou dělat i děti. My jsme samy děti a je nám 10 let.
Dort se má chladit 24 hodin = 1 den, ale můžeme jen 1 – 2 hodiny.
Doufám že Vám bude chutnat 🙂