Perníková bábovka s jahodovým přelivem

65
- reklama -

Suroviny


2 hrnky (250ml) polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do perníku
1 lžička skořice
1 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
1,25 hrnku vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.

  2. Pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 150°C asi 30 minut.

  3. Vychladlou bábovku vyklopíme a přelijeme jahodovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Bábovka je moc dobrá, vláčná, nejsou potřeba vajíčka (to je výhoda při dnešní ceně za vejce) a hlavně je rychlá. Já do bábovky někdy přidám rozmačkaný banán.

Polevu používám elastickou, nemusí se do ní přidávat 100% tuk a neláme se při krájení. Polevu si objednávám u fa Malátkovi přes internet.