
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky (250ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do perníku
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku oleje
- 1,25 hrnku vlažného mléka
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny smícháme dohromady, potom přilijeme olej a mléko. Vše důkladně vyšleháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy.
-
Pečeme pozvolna v předehřáté troubě na 150°C asi 30 minut.
-
Vychladlou bábovku vyklopíme a přelijeme jahodovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Bábovka je moc dobrá, vláčná, nejsou potřeba vajíčka (to je výhoda při dnešní ceně za vejce) a hlavně je rychlá. Já do bábovky někdy přidám rozmačkaný banán.
Polevu používám elastickou, nemusí se do ní přidávat 100% tuk a neláme se při krájení. Polevu si objednávám u fa Malátkovi přes internet.
Kuchařka: vaden