Tykvovo-chlebový nákyp

47
- reklama -

Suroviny

250 g vyčištěné tykve
180 g žampionů
3 stroužky česneku
6 plátků bílého toustového chleba
250 g jemného tvarohu
Na zalití:
150 ml mléka
4 snítky tymiánu
2 vejce
kůra z ½ citronu
olej
muškátový oříšek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na plátky nakrájané šampiňóny.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridáme tekvicu narezanú na maličké kocôčky a pražíme ďalej asi 3 minúty. Dochutíme nasekaným cesnakom, čiernym korením a soľou.

  3. Toustový chlieb narežeme na kocky cca 3×3 cm (každý plátok na 3×3 kusy).

  4. Do dobre vymasteného pekáčika skladáme suroviny v nasledujúcom poradí: vrstva z 1/3 chleba, na ňu rozotrieme ½ tvarohu, ½ tekvice, 1/3 chleba, ½ tvarohu, zvyšok tekvice, zvyšok chleba.

  5. Mlieko rozšľaháme s lístkami tymiánu, ktoré sme odtrhli z vetvičky, vajciami, citrónovou kôrou, troškou muškátovéhop orieška a soľou. Zalejeme pekáč.

  6. Pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút.
    Podávame teplý.