
- reklama -
Suroviny
2-4 porce
- 1 balení těstovin penne (příp. fussili)
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 150 g Nivy
- 1 smetana na vaření (používám tu speciální na vaření od ramy)
- 2 kostky taveného sýra
- kousek másla
- parmezán
- Eidam
Postup přípravy receptu
-
Předem dáme vařit těstoviny. Vodu na těstoviny moc nesolíme, niva je sama o sobě dost slaná.
-
Na pánev vložíme máslo, tavený sýr a necháme zahřát. Potom vhodíme na kostky nakrájené kuřecí maso. Maso necháme pořádně změknout a poté přihodíme na malé kousky nakrájenou nivu.
-
Za občasného míchání necháme nivu zcela rozpustit. Po rozpuštění přilijeme smetanu a pomalu necháme přejít varem.
-
Uvařené těstoviny si zcedíme a hotovou omáčku s masem nalijeme na těstoviny a promícháme.
Při servírování ještě můžeme posypat strouhaným eidamem nebo parmezánem.
Poznámka od kuchařky
Je lepsí omáčku s těstovinami smíchat předem, na talíři se špatně míchá a pak jsou těstoviny příliš suché.
Je to rychlé a nenáročné, přítel se po tom může utlouct. 🙂
Kuchařka: Lanceta









