
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 2 polévkové lžíce kakaa
- cca 5 dkg polohrubé mouky
- 7 dkg cukru moučka
- Náplň:
- 2x Rama cremefine ke šlehání
- 3 dkg cukru krupice
- 1 dkg kakaa
- 1 vanilkový cukr
- Poleva:
- 7 dkg hořké čokolády
- kousek 100% tuku
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pak po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem.
-
Upečeme na plechu s pečícím papírem při 170°C asi 10 minut.
-
Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny.
-
Vyšleháme Ramu s vanilkovým cukrema, natřeme na korpus.
-
Do druhé Ramy vmícháme kakao a cukr, ušleháme a natřeme na světlou šlehačku.
-
Přiklopíme druhou polovinou korpusu a polijeme polevou.
Poznámka od kuchařky
Autorkou receptu je paní Ivana N.(minibazar.cz). Recept mi přišel e-mailem. Oproti původnímu receptu jsem do těsta na korpus přidala 1/2 prášku do pečiva.
Kuchařka: bystrouska