
Suroviny
- 4 vepřová srdíčka
- 150 g uzené slaniny
- vývar z uzeného masa
- 2 větší cibule
- 3-4 polévkové lžíce zeleninového základu
- 2 polévkové lžíce pikantní maďarské paprikové pasty
- nové koření
- bobkový list
- jalovec
- celý pepř
- sůl
- hladká mouka na zahuštění
- zakysaná smetana
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme.
-
Poté je pokrájíme na kousky a vložíme je rozškvařit na pokrájenou slaninku do papiňáku. Zprudka srdíčka orestujeme, pak přidáme cibulku pokrájenou na měsíčky a dál vše zamícháme a zarestujeme, dokud se srdíčka pěkně nezatáhnou.
-
Pak přidáme zeleninový základ, zamícháme a vložíme pikantní červenou maďarskou paprikovou pastu, opět zamícháme, vložíme koření podle uvedených ingrediencí a vše zalijeme vývarem z uzeného masa.
-
Hrnec uzavřeme a dusime okolo cca 60 minut. Pokud ani po této době nejsou srdíčka měkká, ještě uzavřeme a dodusime dál.
-
Nakonec vyndáme koření, dosolíme, opepříme, zakápneme citrónem, zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Podle hustoty omáčky pak dál zahustíme šťávu hladkou moukou (solamylem), rozmíchanou ve vodě nebo ve vlažném uzeném vývaru.
-
Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Poznámka od kuchařky
Množství zeleninového základu a paprikové pasty dáváme podle každého.