
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 400 g vepřového masa (ideálně krkovičky)
- 500 g kedlubny
- 3 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 2 kostky cukru
- 200 ml vývaru
- 100 ml mléka
- 2 lžíce petrželové natě (nasekané)
- sůl
- pepř
- případně jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
- 
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a lehce opepříme. 
- 
V kastrole rozehřejeme máslo a kousky masa na něm dozlatova opečeme. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalije částí vývaru. 
- 
Dusíme, dokud se voda nevstřebá a pokračujeme tak až do chvíle, kdy bude maso téměř měkké. 
 Přidáme plátečky nakrájených kedluben a dusíme dál, až budou měkké.
- 
Potom přidáme cukr, podlijeme mlékem, dosolíme a chvilku podusíme. 
- 
Na samý závěr přimícháme 2 lžíce jemně nasekané petrželové nati. Podáváme s vařeným bramborem. 
            Kuchařka: Eliza
        
