Suroviny
2,50 litru
- 1 celý pórek
- dětská krupička
- 1 vejce
- 1 mrkev
- 1/2 kedlubny
- kousek kapusty
- kousek celeru
- 2 žampiony
- hovězí vývar
- pepř
- sůl
- libeček
- pažitka
- trochu másla
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškerou zeleninu, pórek na kolečka, žampiony také na malé kousíčky a ostatní zeleninu také na malinké jemné kousky.
-
Do hrnce dáme máslo, do rozpuštěného dáme krupičku a mícháme, ještě vyklepneme vajíčko, stále mícháme a když se nám srazí spolu s hrudkami krupičky hned zalijeme vývarem, (nebo vodou s masoxem).
-
Dáme veškerou připravenou zeleninu, žampiony, libeček, pórek dáme později, osolíme a vaříme. Zelenina je brzy měkká, protože je pokrájená na malé kousky, ještě dosolíme, opepříme a do vypnuté polévky dáme pažitku.
Poznámka od kuchařky
Polévka je hustější, docela zeleninově sytá a nám moc chutnala-proto jí sem dávám, abych se s váma podělila.
Dala jsem několik nožiček od žampionů, které mi zbyly a i ty tam byly dobré.