
Suroviny
4 porce
- 2 uzená kuřecí stehna
- 1 velká cibule
- 1/2 hlávky velkého zelí
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce octa (nebo citronová šťáva)
- kuřecí vývar (může být kostka)
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uzená stehna si vykostíme a maso potrháme na kousky jako sousta, cibuli si nakrájíme nahrubo a zelí pokrájíme na čtverečky, dáme do jiného hrnce, zalijeme vodou se solí a chvíli ho povaříme, pak přecedíme.
-
Do hrnce dáme olej, ten zahřejeme na maximum, přidáme cibuli, kterou osmažíme do růžova, přihodíme mouku, stále mícháme a uděláme světle hnědou jíšku, do hotové dáme na moment prosmahnout mletou papriku, hned zalijeme kuřecím vývarem a mícháme do zhoustnutí, pak přidáme přecezené zelí a necháme dusit, dokud není zelí měkké, jak ho máme rádi.
-
Teprve pak přidáme natrhané maso z uzených stehen, cukr, ocet, sůl a necháme společně podusit tak 15 minut. Nakonec dochutíme, aby chutě byly vyvážené dle našich chuťových pohárků.
Poznámka od kuchařky
Je to docela rychlé jídlo, dá se říct, že i dietní a fakt dobrý. Taťulda prohlásil, že je to velká lahoda a brzy to mám udělat zase a to přesto, že ví, jak málo dělám stejné jídlo. Tušila jsem a udělala toho víc, aby bylo ještě na zítra.