- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 500-700 g filety z mořského čerta (queue de lotte)
- 200 g sušených rajčat v olivovém oleji
- 200 g šunky
- panenský olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Sušená rajčata rozmixujeme s olivovým olejem, špetkou soli a s dobrou hrstí bazalky. Na pečící papír poklademe šunku, natřeme ji rajčatovo-bazalkovou směsí, na ni dáme rybu a zakryjeme další vrstvou rajčat.
-
Zakroutíme do šunky a vše pevně zavineme do papíru na pečení. Konce zakroutíme, aby vznikly jakési velikánské bonbóny. Poklademe je spojem nahoru, aby při pečení tekutina nevytekla a ryba se nepřipálila.
-
Pečeme 20-30 minut v troubě předehřáté na 200°C podle velikosti papilotek a výkonnosti trouby. Podáváme s jednoduchým salátem ochuceným citronovou šťávou a panenským olivovým olejem.
Kuchařka: amalia