![Císařské řízky_5ff9f8b8d5666.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/cisarske-rizky_5ff9f8b8c5947.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky uzené krkovice
- (popřípadě plece)
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Na těstíčko:
- 1 vajíčko
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička francouzské hořčice
- (popřípadě kremžské hořčice)
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba půl hodiny odležet. Pak obalíme ve vajíčku ušlehaném s hořčicí a moukou a ve strouhance.
-
Smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší, cibulkovými brambory, popřípadě s bramborovým salátem podle vlastního výběru.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla ve svých oblíbených Lidových receptech a je od pana Vladimíra Chaloupky
Kuchařka: JanaDorazinova