
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 500 g hovězího masa (mletého)
- 2 kyselé okurky
- 1 lžička chilli pasty
- 1 chilli paprička (menší)
- 1 krajíc chleba (bez kůrky)
- 1 hrst petrželky (kudrnky)
- sůl
- pepř
- 2 lžičky worchestru
- Majolka®
- červená cibule
- rajče
- rukola
- ledový salát
- kečup
- bageta (či ciabata nebo hamburgerová houska….já použila bagetu)
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme v míse s chilli pastou, rozdrobeným chlebem, papričkou, nasekanou okurkou a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme worchester a zamícháme.
-
Vytvarujeme 5 karbanátků, které před grilováním dáme na hodinu uležet do chladu. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany (podle toho, jak jsou silné).
-
Housku rozkrojíme, spodek namažeme lžičkou majolky, dáme list ledového salátu, hrst rukoly, pár koleček červené cibule, hamburger, rajče a kečup a přikryjeme.
Poznámka od kuchařky
Recept malinko upraveny z Šéfa na grilu, ale doma moc chutnal.
Kdo má rád, přidá si sýr.
Dá se dělat i na teflonové pánvi bez oleje, i když gril je gril 🙂
Kuchařka: nettkaa