Hamburger od šéfa

62
- reklama -

Suroviny
5 porcí

500 g hovězího masa (mletého)
2 kyselé okurky
1 lžička chilli pasty
1 chilli paprička (menší)
1 krajíc chleba (bez kůrky)
1 hrst petrželky (kudrnky)
sůl
pepř
2 lžičky worchestru
Majolka®
červená cibule
rajče
rukola
ledový salát
kečup
bageta (či ciabata nebo hamburgerová houska….já použila bagetu)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme v míse s chilli pastou, rozdrobeným chlebem, papričkou, nasekanou okurkou a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme worchester a zamícháme.

  2. Vytvarujeme 5 karbanátků, které před grilováním dáme na hodinu uležet do chladu. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany (podle toho, jak jsou silné).

  3. Housku rozkrojíme, spodek namažeme lžičkou majolky, dáme list ledového salátu, hrst rukoly, pár koleček červené cibule, hamburger, rajče a kečup a přikryjeme.

Poznámka od kuchařky

Recept malinko upraveny z Šéfa na grilu, ale doma moc chutnal.

Kdo má rád, přidá si sýr.

Dá se dělat i na teflonové pánvi bez oleje, i když gril je gril 🙂