Knedlíky bez lepku, mléka a vajec

74
- reklama -

Suroviny

200 g bezlepkové mouky (dala jsem 100 g Jizerky a 100 g Procelia univerzální)
175 ml vlažné vody
hrst burisonů
1 rovná kávová lžička sušeného droždí
2 špetky soli
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme těsto, které je o trochu řidší a lepivější než na lepkové kynuté knedlíky.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto ihned naplníme do menších forem a necháme 30 min kynout. Nejvíce se mi osvědčily silikonové formičky na muffiny, ale jde použít i porcelánové hrnky, ty je však nezbytné důkladně vymastit. Formičky plníme asi do 2/3, kynuté těsto trochu nabyde.

  3. Na dno širšího hrnce dáme trochu vody a pařáček. Na ten rozestavíme formičky s těstem, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme v páře 25 minut.

  4. Poté vyklopíme z formičky a nakrájíme na plátky.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.