
- reklama -
Suroviny
- 25 květů černého bezu
- 2 l převařené vody
- 2 citrony
- kyselina citronová
- konzervační přípravek (např.od Dr.Oetkra – obsahuje kys.sorbovou a laktozu – proti plísni a kvašení )
- 2 kg cukru
Postup přípravy receptu
-
25 přebraných květu dáme do většího hrnce, zalijeme 2 litry převařené a vychlazené vody, přidáme 2 omyté a nakrájené citrony, 5 dkg kys.citronové a necháme luhovat 24 hod.
-
Poté scedíme, vymačkáme citrony ( nejlépe přes plátno, stačí i cedník, ale jsou tam potom drobné usazeniny – smítky ), přidáme 2 kg cukru a pomůcku ke konzervování. Mícháme, až se rozpustí, plníme do 0,5 sklenic a uchovávame nejlépe ve sklepě. Ředíme dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Při nachlazení si vypijte kalíšek sirupu nebo přilejte do čaje http://abecedazahrady.dama.cz/Bez-cerny-a-jeho-vyuziti-soutezte-s-bezinkovymi-recepty/sr-1-a-2681/default.aspx
Kuchařka: Katerina Valigurova