Pikantní, ostřejší, olivovo – sýrová chuťovka

59
- reklama -

Suroviny

12-14 plátků plátků Eidamu
200 g Nivy nebo jiného sýra s plísní
100 g pomazánkového másla
2 tavené sýry Apetito
1 malý balíček vypeckovaných zelených oliv
můžou se dát i nasekané vlašské ořechy
strouhaný sýr na posypání
červená papriková pasta

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň si nejdříve nastrouháme nahrubo nivu, přidáme ostřejší paprikovou pastu, pomazánkové máslo a tavené sýry. Podle chuti dochutíme. Náplň umícháme do hustší konzistence.

  2. Olivy propláchneme a pokrájíme na menší kousky. Na plech si připravíme alobal nebo pečící papír. Sýrové plátky na něj poklademe tak, aby se překrývaly zhruba o 1 cm.

  3. Troubu předehřejeme na 170-180°C a plech s plátky do trouby vložíme na pár minut, až se plátky v místech překrytí spojí. Plech se sýrem vyndáme z trouby a po chvilce vychladnutí, potřeme změklé sýrové plátky náplní z nivy a ostatních surovin.

  4. Poklademe olivami a zavineme do roládky. Potřeme na povrchu červenou pikantní paprikovou pastou a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do chladu do druhého dne. Zdobíme petrželkou apod. Podáváme s pečivem, podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Je to výborné občerstvení k posezení. Je sice velmi známé,ale snažila jsem se změnit náplň. Pokrájené olivy se dají nahradit vlašskými ořechy, což je pak opravdová delikatesa.