- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 kg brambor
- 4 mrkve
- sterilovaný hrášek
- 350 g okurek v sladkokyselém nálevu
- 6 vejec
- 1 velký jogurt
- 1 Majolka®
- pepř
- sůl
- lžíce hořčice
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je promačkáme sítkem na brambory na kostičky do větší mísy. Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy.
-
Okurky prolisujeme také přes sítko a nálev necháme zatím stranou. Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme, přidáme majolku a jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme.
-
A k tomu už jen obalit kuřecí maso v hladké mouce, vajíčku a strouhance, dát na pánev a vynikající oběd je na světě.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k