Luxusní „hemenex“

63
- reklama -

Suroviny
1-3 porce

3 vejce na pánev
1 menší cibule
trochu sádla či oleje na pánev
šunka – 3-6 plátků ( nebo dle možnosti anglickou slaninu a pod )
sýr tvrdý struhaný nebo plátkový či Hermelín
koření dle obliby:
mletá sladká paprika
grilovací koření nebo zelené, polévkové bylinky
sůl
dle chuti kečup
tatarka či hořčice
Zelené na ozdobu:
pažitka
petržel nebo zelená nať cibulky
Zelenina:
rajčata
čerstvá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě chvilku necháme osmahnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak vyklepneme 3 vejce (kdo má rád, propíchne), osolíme , okořeníme, chvíli necháme osmahnout. Odstavíme a necháme dojít.

  3. Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Na talíři dochutíme, čím libo.

Poznámka od kuchařky

Tu cibulku zprvu moc opravdu dlouho nenechávejte, protože se vlastně restuje až do konce. Placku nepřevracíme. Snažíme se celou v celku dopravit na talíř 🙂