Kuře nadivoko, s paprikovou pastou, řapíkatým celerem a zeleninou

77
- reklama -

Suroviny

1/2 kuřete
1 cibule
1/2-1 kelímek 12 % smetany na vaření
hladká mouka na zahuštění
2 lžíce oleje
2-3 PL červené paprikové pasty
sůl
3 stvoly řapíkatého celeru
3 PL naloženého zeleninového základu
kuřecí vývar
2-3 bobkové listy
nové koření – několik kuliček
černý pepř
2 kuličky jalovce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve kuře rozporcujeme, omyjeme je a osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji v tlakovém hrnci orestujeme. Přidáme kuřecí maso potřené směsí z paprikové pasty a zeleninového základu. Vše zarestujeme a necháme po dobu 5-8 minut zatáhnout.

  3. Přisypeme pokrájené stvoly řapíkatého celeru a všechno shora uvedené koření. Maso zalijeme kuřecím vývarem a vaříme po dobu 20 minut v tlakovém hrnci. Když je kuřecí maso měkké, rozkvedláme v hrnku smetanu s moukou a opatrně vmícháme zpět a ještě chvíli povaříme.

  4. Nakonec odstraníme koření, vyjmeme maso na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Dochutíme a maso vložíme zpět. Podáváme s rýží, kterou jsme připravovali s kořenovou zeleninou. Zdobíme petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Omáčka je moc dobrá, díky skladbě koření je chutově hodně podobná králiku na smetaně. Kdo nemá rád kůžičku, tak ji také odstraní, to jsem zapomněla napsat.