Mangoldové závitky pro Maris

39
- reklama -

Suroviny

Do závitků:
400 g mleté vepřové maso
6 PL rýže
sůl
pepř
2 stroužky česneku
trochu majoránky
1 vejce
16 velkých listů mangoldu s řapíkem
1 cibule
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
pepř
sůl
vývar
cca 100 ml polosuché bílé víno
200 ml hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Ryžu preberieme, umyjeme a dáme povariť na cca 3-4 minúty, scedíme. Zmiešame mäso, ryžu a ostatné suroviny na náplň do závitkov.


    Zobrazit celý recept

  2. Listy mangoldu umyjeme, silné „rebro“ vykrojíme, na doske časti – krídla listu mierne preložíme, prekryjeme, položíme mäsovú plnku a zavinieme. (pozri foto) Z tohto množstva som mala 13 závitkov.

  3. Pokrájanú cibuľu smažíme na oleji, pridáme cesnak, pokrájané rapíky a ďalšie listy, podlejeme vývarom – vodou a vínom, osolíme, okoreníme.

  4. Necháme zvrieť, vložíme závitky, prekryjeme malým tanierikom a pomaly varíme cca 35 minút. Keď závitky klesnú, tanierik vyberieme. Tekutina má závitky zakryť.

  5. Potom závitky vyberieme, obsah hrnca rozmixujeme tyčovým mixérom. Kyslú smotanu v miske zohrejeme pomalým pridávaním rozmixovanej zmesi, vymiešame a vlejeme všetko do hrnca s rozmixovaným obsahom, ochutnáme, príp. dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Podávame napr. s varenými zemiakmi a pod.