
- reklama -
Suroviny
2-4 (podle velikosti porce)
- 10 ks Krevet
- 2 dcl Koňaku
- 2 dcl smetany na vaření
- 1 lžíce másla
- hrst petrželové natě
Postup přípravy receptu
-
Krevety očistit (řádně! především vytáhnout střívko) a oloupat.
-
Na másle orestovat krevety, za chvilku polít koňakem, zapálit a oflambovat (oheň sám uhasne, ovšem je třeba mít se na pozoru, nám to vždycky vzplane „dost“).
-
Vlít smetanu (bude to do žluta), krátce prohřát. Podávat posypané čerstvou petrželí, polité vypečenou omáčkou + kousek pečiva (my zapekli v troubě celozrnné s kouskem másla a petrželí).
Poznámka od kuchařky
www.sitalemvkuchyni.cz – recept „Gamberi alla Holiday“
Doporučuji dělat pouze z čerstvých (tedy ne mražených) krevet. Je to lahoda, až na ně narazíte, určitě to zkuste!!!
Kuchařka: Kanyla