
- reklama -
Suroviny
- 240 g sépiových špaget (s hrubším povrchem)
- 300 g čerstvého lososa
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- 1 limetka
- 80 ml smetany na vaření
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jemné hořčice
- kopr (kdo nemá rád, tak petrželka)
Postup přípravy receptu
-
Lososa nakrájet na tenké plátky (sousta) a dát do misky se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící oleje.
-
Alespoň na hodinu do lednice, občas ho otočit.
-
Metličkou ušlehat hořčici, smetanu, zbylý olej a kůru z limetky nakrájenou ne velmi slabé proužky.
-
Těstoviny uvařit na skus.
-
Lososa restovat na másle na pánvi z každé strany minutu (i méně, pokud jsou malé kousky) a udržovat teplé.
-
Uvařené těstoviny scedit (trošku vody v nich nechat).
-
Smíchat s omáčkou, podávat s lososem, možno ozdobit čerstvým koprem a jikrami z lososa – kdybyste náááhodou měli.
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky „TĚSTOVINY sušené, čerstvé a plněné“ vyd. Ikar a je famózní… =)
Kuchařka: Kanyla