
Suroviny
- 1 tvaroh
- 1 jogurt 200g
- 6 pomerančů
- 100 g brusinek
- vitacit – pomeranč
- 1 ztužovač za studena
- galaretka – pomeranč (citron)
- cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu
-
Dva pomeranče si vymačkáme, šťávu dáme do skleničky a den předem si do ní namočíme brusinky.
-
Srnčí hřbet vyložíme fólií.
-
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
-
Galaretku si připravíme dle návodu.
-
Brusinky si ocedíme a dáme na dno hřbetu, poklademe 1/2 pomerančů rozdělených na měsíčky a zalejeme galaretkou. Vložíme do lednice a necháme aspoň 5 hodin tuhnout.
-
Podle návodu si připravíme ztužovač, přidáme zbylou pomerančovou šťávu z brusinek, tvaroh, jogurt a zašleháme. Dochutíme vitacitem (každý podle chuti) a pořádně zašleháme.
-
Druhou 1/2 pomerančů nakrájíme na menší kousky a zamícháme do krému.
-
Krém nalejeme na ztuhlou galaretku a poklademe piškoty.
-
Zabalíme do fólie a necháme v lednici do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Osvěžující v těchto horkých dnech 🙂