
- reklama -
Suroviny
- 1 kg telecího masa ( já dnes měla na silnější plátky nakrájené telecí na řízky )
- máslo
- bylinkové máslo
- 2 ks velké červené cibule
- hrst cibulky
- 6 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- voda na podlití
- na zahuštění výpečku:
- povolené máslo
- s hladkou moukou
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku.
-
Poklademe červenou cibulí nakrájenou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme restovanou sušenou cibulkou.
-
Na to vše rozmístíme máslo i bylinkové máslo a trochu podlijeme vodou.
-
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, přiklopíme a pečeme hodinu a půl.
-
Poté maso dopékáme bez přiklopení ještě tak hodinku, aby maso chytilo správnou barvu a chuť.
-
Zhruba 15 min před dopečením do výpeku vmícháme máslo s moukou.
-
Průběžně během pečení maso poléváme shora výpekem.Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s bylinkovým máslem a posekanou petrželkou kudrnkou.
Kuchařka: holka ze severu