- reklama -
Suroviny
- vejce
- cukr krupice
- hladká mouka
- kakao
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce mouky
- Krém si můžete zvolit podle libosti : vanilkový, čokoládový, s ovocem…
- Na krém:
- 500 ml mléka
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vanilkové pudinky
- 2 čokoládové pudinky
- 375 g másla
- rum
- bílá čokoládová poleva na potáhnutí dortu
- Mléčná modelovací hmota:
- 150 g sušeného mléka
- 200 g cukru moučka
- 1 bílek
- troška vody
- potravinářské barviva
- trošku 100% tuku
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme a cukrem do husté pěny, pak prosejeme hladkou mouku a zlehka zamícháme. Tak připravenou hmotu nalijeme do připravené formy nebo můžeme roztírat na pláty.
-
Po upečení naplníme krémem a celý dort obmažeme, nechám zatuhnout v lednici.
-
Pak potáhneme bílou čokoládovou polevou.
-
Rozválíme si modelovací hmotu a potáhneme dort.
Poznámka od kuchařky
Dort je potažený mléčnou modelovací hmotou. Ozdoby a labutě jsou modelované z mléčné modelovací hmoty. Růže jsou vyrobeny ze speciálních cukrových perel na karamel.
Kuchařka: Mili Vampire