Suroviny
- 6 vajec
- 6 lžic cukru krupice
- 7 lžic hladké mouky
- (vanilkový krém nebo čokoládový krém)
- Na krém:
- 500 ml mléka
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vanilkové pudinky (čokoládové pudinky)
- 375 g másla
- trochu rumu (nebo rumové aroma)
- bílá čokoládová poleva
- mléčná modelovací hmota
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, prosejeme hladkou mouku. Zlehka hmotu promícháme. Připravenou hmotu rozetřeme na plát na plech s pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a sundáme z plechu a odstraníme papír.
-
Na plát rozetřeme připravený krém a stočíme na roládu pomůžeme si papírem a roládu pořádně utáhneme a necháme ztuhnout v lednici. Ztuhlou roládu potáhneme ředěnou čokoládou polevou. Pak potáhneme modelovací hmotou nebo marcipánem. Pokud budete chtít nějaký nápis, tak na něj budete potřebovat neředěnou čokoládu, kterou si dáte do kornoutku stočeného buď z celofánu nebo pergamenového papíru ( pečícího ) a můžete psát. Tabák jsem udělala z nastrouhané čokolády a roládu trošku potřela marmeládou, aby tam čokoláda dobře držela.
Poznámka od kuchařky
Dort je udělaný stejně jako roláda.
Dort se vezl až do Německa, proto ten nápis.