Suroviny
- Na 1 korpus (vše 3x):
- 3 vejce
- 90 g krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 90 g polohrubé mouku
- 1 polévková lžíce oleje
- Kiwi náplň:
- 9-10 velkých kiwi
- 250 ml vody
- 4 polévkové lžíce Gustinu (jemného kukuřičného škrobu)
- 50 g cukru (dle chuti)
- Krém:
- 500 g smetanového jogurtu
- 500 ml smetany (min.30%)
- 1 želatinový ztužovač
- 100 ml vlažné vody
- 100 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu
-
Na váhu dáme 2 lžíce kakaa a dovážíme do 90g mouku a prosijeme.
-
Bílky vyšleháme s cukrem. Za stálého míchání přidáme žloutky, po kapkách přidáme lžíci oleje.
-
Závěrem ručně vmícháme mouku s kakaem.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřátě troubě asi 10 minut. Takto upečeme 3 pláty. Můžeme šlehat i dohromady a rozdělit na 3 plechy.
-
První plát dáme na podložku nebo na plech s čistým papírem, otočíme a sundáme pečící papír. Natřeme kiwi náplň, přiklopíme druhým plátem a ten potřeme polovinou krému dáme třetí plát a druhou polovinu krému. Krájíme na kostky a libovolně zdobíme.
-
Kiwi náplň: 7 kusů kiwi oloupeme (2 kusy si odložíme na zdobení) a nakrájíme na kostky, přidáme polovinu vody a uvedeme do varu. V druhé polovině vody rozmícháme Gustin a cukr a přimícháme k vařícímu ovoci a ještě necháme přejít varem. Vychladlé natřeme na korpus.
-
Smetanová náplň: Smetanu ušleháme dotuha. Čokoládu nastrouháme. Ztužovač vysypeme do mísy, přilijeme vodu a metličkou vyšleháme. K želatině přidáme jogurt a vymícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu.