Jablečný pudink

43
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 velká jablka
šťáva z 1/2 citronu
1 vanilkový cukr
1 svitek skořice
1/2 sáčku vanilkového pudinku
(Čokoládová poleva)
80 g hořké čokolády
80 ml smetany (30%)
mandlové aroma
Dozdobení
100 ml smetany ke šlehání
2 lžic pražených mandlových lupínků
1 malé jablko

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do kastrůlku, přidáme citrónovou šťávu, cukr, skořici a 150 ml vody.

  3. Jablka krátce povaříme, pak přilijeme 100 ml vody, v níž jsme rozmíchali pudinkový prášek a ještě asi 2 minuty povaříme.

  4. Vyndáme skořici a pudink rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout.

  5. Čokoládu se smetanou rozpustíme v horké lázni, přidáme pár kapek mandlového aroma, necháme vychladnout a nalijeme na povrch jablečného pudinku. Dezert dáme opět vychladit.

  6. Před podáváním zdobíme dotuha vyšlehanou smetanou, mandlovými lupínky a plátky jablka.