Červenorybízová pěna

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

150 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
50 g jemného krystalového cukru
500 g červeného rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt smícháme se smetanou, přisypeme vanilkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nezískáme hladkou lehkou pěnu. Pěnu dáme do chladničky.

  2. Odstopkujeme červený rybíz. Nejhezčí kuličky, asi polovinu množství si odložíme stranou a zbylý rybíz vmícháme do pěny.

  3. Těsně před servírováním rozdělíme pěnu do pohárů. Navrch rozdělíme uchovaný rybíz.

  4. Hotový dezert servírujeme a na stůl postavíme cukřenku s cukrem krystalem, aby si dezert mohl každý podle chuti přisladit.

Poznámka od kuchařky

Tip: Tento svěží dezert je ideální podávat v létě, vychutnat si ho můžeme i v zimě, v tom případě použijeme zmrazený rybíz. Dezert můžeme připravit z jakéhokoli červeného ovoce – např. malin, borůvek nebo černého rybízu.