![Bramborovo-klobásový točenec_5ff9e60cb625d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramborovo-klobasovy-tocenec_5ff9e60ca5375.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- klasické bramborákové těsto ze 4 velkých brambor
- 500 g vinné klobásy
- 2 kolečka tvarůžků
- 150 g Nivy
- olej
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si klasické bramborákové těsto.
-
Nivu rozdrobíme do misky a tvarůžky pokrájíme na drobné kostičky. Oba sýry smícháme a polovinu této směsi přidáme k těstu.
-
Zapékací formu vylijeme olejem, aby bylo pokryté dno a naplníme těstem.
-
Klobásu dáme navrch a současně ji stáčíme do šneka. Trochu ji zamáčkneme do těsta a dáme péct na 180°C asi na 45 minut. Přibližně v polovině pečení posypeme zbylou směsí sýrů a dopečeme dozlatova. Podáváme s rajčatovým salátkem.
Kuchařka: Danca