
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 ml mléka
- 150 ml oleje
- 60 g cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- Ovoce:
- meruňky (čerstvé i zavařené, okapané)
- Tvarohová náplň:
- 1 vanička tvarohu
- mletý cukr (podle chuti)
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- Drobenka:
- 10 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg mletého cukru
- 5 dkg sádla (rozpustit)
- hrst mletých mandlí
- olej na pomastění plechu
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí, pomocí rukama, roztáhneme těsto po celém plechu potřeným olejem.
-
Na těsto natřeme tvarohovou směs (smícháme tvaroh, cukr, pudinkový prášek), poklademe půlkami meruněk (řezem nahoru).
-
Drobenku připravíme smícháním mouky, cukru a mandlí. Přidáme rozpuštěné sádlo a pomocí vařečky vytvoříme drobenku.
Drobenkou posypeme ovoce. -
Táč pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180°C zhruba 30 minut, dokud drobenka nezezlátne.
Poznámka od kuchařky
Těsto můžete připravit i bez pekárny (ručně) pokud ji doma nemáte.
Kuchařka: vaden









