Vynikající meruňkovo-tvarohový táč sypaný mandlovou drobenkou

275
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
150 ml oleje
60 g cukru
1/2 lžičky soli
1 vejce
500 g polohrubé mouky
1/2 kostky čerstvého droždí
Ovoce:
meruňky (čerstvé i zavařené, okapané)
Tvarohová náplň:
1 vanička tvarohu
mletý cukr (podle chuti)
1/2 sáčku vanilkového pudinku
Drobenka:
10 dkg polohrubé mouky
10 dkg mletého cukru
5 dkg sádla (rozpustit)
hrst mletých mandlí
olej na pomastění plechu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí, pomocí rukama, roztáhneme těsto po celém plechu potřeným olejem.

  2. Na těsto natřeme tvarohovou směs (smícháme tvaroh, cukr, pudinkový prášek), poklademe půlkami meruněk (řezem nahoru).

  3. Drobenku připravíme smícháním mouky, cukru a mandlí. Přidáme rozpuštěné sádlo a pomocí vařečky vytvoříme drobenku.
    Drobenkou posypeme ovoce.

  4. Táč pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180°C zhruba 30 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Poznámka od kuchařky

Těsto můžete připravit i bez pekárny (ručně) pokud ji doma nemáte.