Vypečené fazolkové kuře na slanině s adžikou

60
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 horní kuřecí stehna
200 g Gazdovské slaniny
2 menší cibule
4 stroužky česneku
250 g zelených mražených fazolek
malinko oleje
adžika koření
kopr
250 ml kuřecího vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny nakrájené na čtverečky, na to dáme kuřecí maso, osolíme, posypeme adžikou, postříkáme olejem, podlijeme trochu vývarem a dáme péct.


    Zobrazit celý recept

  2. Zatím si na pánvi s olejem opečeme druhých 100 g nakrájené slaniny, druhé pokrájené cibule nadrobno, přidáme fazolky, osolíme, dáme nasekaný kopr a všechno volně opečeme do měkka.

  3. Asi po 30 minutách pečení masa, vyndáme pekáč, do kterého přendáme měkké fazolky, podlijeme zbytkem vývaru a dáme 20-30 minut péct dohromady. Pak už si jen pochutnáváme.

Poznámka od kuchařky

Občas fazolky používám k masům jako přílohu a tak jsem se dneska ptala sama sebe, proč to neupeču dohromady a stalo se. Bylo to moc dobré, výborná šťáva a podávala jsem s pečenými brambory-pekla jsem je zároveň s drůbežím masem, takže z jedné vody na čisto. Díky Topkám jsem to upekla trošku víc, než by mělo být, ale nic se nestalo.