Suroviny
2 porce
- 4 horní kuřecí stehna
- 200 g Gazdovské slaniny
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 g zelených mražených fazolek
- malinko oleje
- adžika koření
- kopr
- 250 ml kuřecího vývaru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku dáme 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny nakrájené na čtverečky, na to dáme kuřecí maso, osolíme, posypeme adžikou, postříkáme olejem, podlijeme trochu vývarem a dáme péct.
-
Zatím si na pánvi s olejem opečeme druhých 100 g nakrájené slaniny, druhé pokrájené cibule nadrobno, přidáme fazolky, osolíme, dáme nasekaný kopr a všechno volně opečeme do měkka.
-
Asi po 30 minutách pečení masa, vyndáme pekáč, do kterého přendáme měkké fazolky, podlijeme zbytkem vývaru a dáme 20-30 minut péct dohromady. Pak už si jen pochutnáváme.
Poznámka od kuchařky
Občas fazolky používám k masům jako přílohu a tak jsem se dneska ptala sama sebe, proč to neupeču dohromady a stalo se. Bylo to moc dobré, výborná šťáva a podávala jsem s pečenými brambory-pekla jsem je zároveň s drůbežím masem, takže z jedné vody na čisto. Díky Topkám jsem to upekla trošku víc, než by mělo být, ale nic se nestalo.