Majonéza – tatarka, která se nikdy nesrazí.

61
- reklama -

Suroviny
Podle použitých surovin

1 žloutek více žloutků více oleje a více všeho
1 rovná lžíce plnotučné hořčice
3 dcl rostlinného oleje
sůl
pepř
worcesterová omáčka – několik kapek
ocet
Na tatarku:
cibulka
strouhanou okurku
něco mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oddělte žloutek od bílku a dejte do hrníčku. Vezměte přiměřenou misku, raději hlubší, aby to nelétalo. Ruční šlehač, do kterého vložte jednu šlehací metlu. Upozorňuji, nemělo by ani vajíčko ani olej být z lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misky dejte lžíci hořčice a začněte šlehat jako buchtu, nalijte olej klidně více. Zašlehejte olej do hořčice a přidejte žloutek. Zase zašlehejte.

  3. Potom přidávejte olej a stále šlehejte, majolka začne houstnout. Ty tři deci tam vražte asi na šestkrát. Nebojte se opravdu se nesrazí.

  4. Potom majolku ochuťte solí, pepřem, octem a worcesterem, případně dolijte lákem z okurek pokud je moc hustá.

  5. Na tatarku přidejte mléko podle toho, jak máte rádi a cibulku s okurkou.

    V lednici vám vydrží týden v uzavřené nádobě.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušeno po léta, jinak nedělám a nikdy se mi nesrazila.