
- reklama -
Suroviny
- 500 g kýty z laně
- 2 cibule
- palička česneku
- čerstvý rozmarýn
- olej
- sádlo
- 300-500 ml červeného vína
- 500 ml vývaru
- koření divočina
- pepř
- sůl
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem.
-
Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.
-
Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice.
-
Rozmarýn dáme na rozpálené sádlo a 5 minut restujeme, přidáme cibule nakrájené na malé kostičky, dále naložené maso, to restujeme ze všech stran, zalijeme vínem a dusíme pod poklicí.
-
Z hotového masa víno vydusíme na tuk, zalijeme vývarem, zahustíme jíškou připravenou ze sádla a 3 polévkové lžice hl. mouky.
-
Dosolíme, dopepříme.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může použít místo vývaru jen víno, chuť je výraznější i ve šťávě.
Při dodržení postupu je víno cítit pouze v kouscích masa.
Kuchařka: nofrona