Broskvový koláč s polevou

60
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
1 hrnek cukru
4 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
100 ml mléka
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
Na polevu:
150 ml šlehačky
3 ks bílé ledové kaštany
Na posyp:
50 g plátky mandlí
500 g broskve

Postup přípravy receptu

  1. Broskve si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Cukr a vejce vyšleháme do pěny, přimícháme olej a mléko a jako poslední mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Poklademe nakrájenými broskvemi a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, 30 minut. Necháme zcela vychladnout.

  3. Do kastrůlku nalijeme šlehačku, nalámeme kaštany a rozpustíme. Polevou přelijeme koláč a posypeme mandlemi (ty jsem opražila).

Poznámka od kuchařky

Množství je na 2 koláče.