Matesová chuťovka – báječná pomazánka k posezení

249
- reklama -

Suroviny

150 g řezů Matjesů v oleji
1/2 balíčku měkkého tvarohu
1 velká červené cibule
čerstvý kopr
pepř
1 pokrájená červená paprika na proužky
2-3 pokrájená cherry rajčátka
1/2 Lučiny paprikové
troška mleté červené papriky sladké
zelená nať z jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Matesy pokrájíme na malé kousky, necháme jsme je okapat od oleje, všechny další uvedené suroviny pokrájíme, přidáme tvaroh, trochu lučiny s paprikou, pokrájenou červenou papriku, pepř, sypkou červenou papriku, pokrájená cherry rajčátka, trošku nasekaného kopru a pokrájenou zelenou část jarní cibulky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše poté rozšleháme do pěkné pomazánkové matesové pěny a podáváme na opečeném, tmavém toustovém chlebě.

  3. Ale na druhý den ráno, kdy se chuť matesovky – pomazánky znásobila, jak se rozležela, tak ji podáváme, jak na tmavém opečeném toustovém chlebě, tak jen na na pečivu.

Poznámka od kuchařky

Moc nám chutnala. Přidělávali jsme dokola pomazánku i opečený chléb, jinak ale tip na tuto pomazánku k vínu nebo k pivku mohu jen vřele doporučit.