
- reklama -
Suroviny
z 1 veky až 20 kusů
- 1 domácí chlebíčková veka
- 1 menší cibule
- miska lišek
- 2-3 plátky uzené rolky (nebo jiného uzeného masa, může být jen anglická slanina)
- tvrdý sýr asi 100 g (může být i Niva)
- máslo na namazání vek
- drcený kmín
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso.
-
Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z nich vydušená, dáme k nim na chvíli ohřát uzené maso, ztáhneme z plotýnky a necháme vychladnout.
-
Rozkrájíme si veku, každou namažeme tence máslem a lžičkou dáváme na sendviče dušenou směs.
-
Sýr si nastrouháme a sendviče jím posypeme, přendáme na plech s pečicím papírem a dáme zapéct do horké trouby na 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Protože zbyla polovina lišek, nápad byl velice rychlý. Měli jsme to k večeři a vážně jsme si pochutnali! Porostou houby, tak vyzkoušejte-šlo by to i s z jiných hub.
Kuchařka: Bibinka