- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 hermelín
- 70 g ementálu nebo cihly
- 100 g uzené cihly
- 100 g balkánského sýra
- 100 g šunky nebo šunkového salámu
- 100 g jablek
- 1 menší hrozen vína
- 1/4 litru majonézy
- mletý bílý pepř
- citrónová šťáva
- cukr
- sůl
- lístky meduňky nebo máty na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Hermelín, balkánský sýr a jablka nakrájíme na menší kostičky, šunku na nudličky. Jablka pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Menší hrozen vína pečlivě omyjeme a oddělíme bobulky.
-
Z ementálu a uzeného eidamu nožem na sýr hoblujeme širší a tlustější hoblinky.
-
Vše opatrně promícháme s majonézou, podle potřeby dochutíme solí, pepřem nebo cukrem a na miskách či talířích posypeme lístky meduňky nebo máty nebo obojím.
Kuchař: honzam