
- reklama -
Suroviny
            dortová forma
							
    
- Těsto:
- 120 g Hera
- 200 g hladké mouky
- na špičku nože prášek do pečiva
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilinový cukr
- špetka soli
- 1 vejce
- 2-3 nahrubo nastrouhaná jablka
- 1/2 balíčku skořicového cukru
- Náplň:
- 750 g měkkého tvarohu
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilinový cukr
- trochu nastrouhané citronové kůry
- 3 žloutky
- ze 3 bílků sníh
- 50 ml mléka
- Zdobení:
- 4 menší jablka
- 1/2 balíčku skořicového cukru
Postup přípravy receptu
- 
Suroviny na těsto v míse smícháme a vypracujeme těsto, které na 15 minut uložíme do ledničky. 
- 
Poté těstem vyložíme vymazanou dortovou formu (o průměru 26 cm) – dno a boky cca do výše 2 cm pod okraj formy. 
- 
Těsto posypeme nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem. 
- 
Suroviny na náplň kromě bílků promícháme, z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do připraveného tvarohu. 
- 
Náplň nalijeme na těsto a uhladíme. 
- 
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a rozložíme na dort a posypeme zbylým skořicovým cukrem. 
- 
Dort vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 55 minut na 170 stupňů. Po upečení necháme vychladnout. 
            Kuchařka: Jacque
        
