
Suroviny
4 porce
- 400 g hovězího zadního masa
- 400 g cibule
- 400 ml vývaru (i z kostky)
- 500 g sladkokyselého zelí
- 200 ml smetany na vaření 10% (bez laktózy)
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou necháme za občasného míchání zesklovatět.
-
Vmícháme maso a jakmile se ze všech stran osmahne, poprášíme ho paprikou, dáme bobkové listy, nové koření, mírně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso doměkka.
-
K téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně dodusíme Šťávu zjemníme smetanou. Pro dietnější způsob můžeme místo smetany zvolit 200 g bílého jogurtu.
-
Podáváme s knedlíkem, vařenými bramborami nebo chlebem.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně“
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).









