- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- mletá slunečnicová semínka
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžíce oleje
- 1 hrnek hladké mouky
- špetka sody
- špetka soli
- trocha mléka
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžíce třinového cukru
- Náplň:
- 3 mekké tvarohy
- 150 g bílého jogurtu
- 1 vanilkový puding v prášku
- 3 lžíce medu
- Dohotovení:
- 3 vymačkané pomeranče
- 1 lžíce medu
- želatina
Postup přípravy receptu
-
V míse smíchame ingredience na korpus, ten vymačkáme do kulaté formy a na něj dáme náplň.
-
Cheesecake dáme péct na 200°C ccá 20 min. stáhneme teplotu na 170°C a dopékáme, dokud není i střed upečený a nezačnou se dělat bubliny.
-
Mezi tím si v kastrůlku zahřejemě vymačkanou pomerančovou (či jinou ovocnou) šťávu a do ní vysypeme želatinu (připravíme dle návodu).
-
Když je cheesecake upečený, necháme trochu vychladnout a polejeme ovocnou želatinou a dáme do lednice vychladit.
Poznámka od kuchařky
Cheesecake se dá dělat jak s ovocnou želatinou na povrchu či bez ní;-). Kdo chce, může do tvarohu rovnou zakomponovat nějaké ovoce (např. maliny, jahody, borůvky..)
Kuchařka: Shayma