Cheesecake s pomerančovým želé

45
- reklama -

Suroviny

Korpus:
mletá slunečnicová semínka
2 lžičky kakaa
1 lžíce oleje
1 hrnek hladké mouky
špetka sody
špetka soli
trocha mléka
1/2 lžičky skořice
1 lžíce třinového cukru
Náplň:
3 mekké tvarohy
150 g bílého jogurtu
1 vanilkový puding v prášku
3 lžíce medu
Dohotovení:
3 vymačkané pomeranče
1 lžíce medu
želatina

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchame ingredience na korpus, ten vymačkáme do kulaté formy a na něj dáme náplň.


    Zobrazit celý recept

  2. Cheesecake dáme péct na 200°C ccá 20 min. stáhneme teplotu na 170°C a dopékáme, dokud není i střed upečený a nezačnou se dělat bubliny.

  3. Mezi tím si v kastrůlku zahřejemě vymačkanou pomerančovou (či jinou ovocnou) šťávu a do ní vysypeme želatinu (připravíme dle návodu).

  4. Když je cheesecake upečený, necháme trochu vychladnout a polejeme ovocnou želatinou a dáme do lednice vychladit.

Poznámka od kuchařky

Cheesecake se dá dělat jak s ovocnou želatinou na povrchu či bez ní;-). Kdo chce, může do tvarohu rovnou zakomponovat nějaké ovoce (např. maliny, jahody, borůvky..)