Focaccia podle Emanuele Ridi (Italský chléb)

299
- reklama -

Suroviny

250 g hladké mouky
200 ml vody
1/4 kvasnic
1/2 lžíce hrubé mořské soli
25 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dáme vlažnou vodu, kvasnice a rozmícháme, přimícháváme po částech mouku. Takto nachystané těsto necháme pod utěrkou hodinu na teplém místě kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme a vytvoříme placku. Na placku nalijeme olej, posypeme solí a prsty těsto mačkáme až vzniknou ďolíky. Necháme ještě nakynout.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-250°C, 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

V receptu je 200ml vody, ale musela jsem ještě asi 100ml přidat.