- reklama -
Suroviny
- 750 g ve slupce vařených brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 1 ks vejce
- špetka soli
- tvaroh (vanička)
- 2 vanilkové cukry
- máslo
- borůvkový kompot
Postup přípravy receptu
-
Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku.
-
Lžící vykrajujeme nočky a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou (cca 8 min). Dáme okapat do sítka.
-
Tvaroh smícháme s cukry. Noky naservírujeme, dáme na ně lístek másla, tvaroh a borůvkový kompot.
Poznámka od kuchařky
Tyhle noky jsou výborné i na slano, jen tak s osmaženou cibulkou nebo jako příloha k zelí, špenátu atd.
Kuchařka: Iness