Suroviny
- 8 chapadel z olihní větších(pokud jsou menší tak 12)
- 4 stroužky česneku
- rukola
- 3-4 čerstvá rajčata
- sůl
- pepř
- olivový olej
- petržel kadeřavá
- čerstvý špenát
- sójová omáčka
- brambory
- trochu másla
Postup přípravy receptu
-
Salsa: Dáme vařit rajčata, tak na 10 minut od doby varu.
-
Poté je oloupeme a nakrájíme na kostky.
-
Dáme na pánev spolu s trochou olivového oleje a přidáme 1 velkou lžíci sójové omáčky a špetku soli. Necháme povařit 10-15 minut.
-
Olihně omyjeme a pokud nejsou vyčištěné vykucháme aby vevnitř nezbylo nic.
-
Nesolíme ani nepepříme a na olivovém oleji orestujeme ze všech stran deset minut (ne dlouho, byly by tuhé).
-
Brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do měkka.
-
Špenát spaříme vřící vodou a déme na pánev spolu s na jemno nakrájeným česnekem.
-
Restujeme pět minut a přidáme s máslem k bramborám a pořádně promícháme.
-
Na závěr si připravíme dip.
-
Nasekáme na jemno petržel a česnek a promícháme s olivovým olejem a dvěma špetkami soli.
-
Na talíř dáme salsu, na něj rukolu, na to olihně a potřeme je dipem.
-
Servírujeme se špenátovým bramborem.